Élőlánc Abonyért Lokálpatrióta Egyesület
Te magad légy a változás...


 

 

 

A Változás Elindult!

Országos eredmény: 2,6 %! Ezzel az LMP-HP végérvényesen felkerült a hazai politikai térképre.

De álljon itt most egy olyan térkép, mely megmutatja hol koncentrálódnak a zöld erők:)

 


 

MEGHÍVÓ

Az LMP-HP lakossági fórumára

Időpont: 2009. május 30. szombat, 16 óra

Helyszín: Abony, Somogyi Imre Általános Iskola (Szelei út 1.)

Ha unja, hogy még az EP-kampány sem a jövőjéről szól,
ha bosszantja, hogy a képviselők nyaralni járnak Brüsszelbe,
ha úgy érzi, jóval többet kihozhatnánk az egészből, akkor

INDÍTSUK EL EGYÜTT A VÁLTOZÁST!

A Lehet Más a Politika és a Humanista Párt szeretettel várja sajtótájékoztatóval egybekötött beszélgetésére, ahol bemutatjuk EP-programunkat, és elmondjuk, hogy az EP zöld frakciójában mit tennénk

- a vidékért,
- az olcsóbb, környezetbarát energiáért,
- az új munkahelyekért,
- a biztonságosabb élelmiszerekért,
- a határon túli magyarokért.

Jöjjön, és ne hallgasson!

Beszélgetőpartnerek:
Szabó Tímea,
az LMP-HP EP listavezetője
Schiffer András,
LMP szóvivő
Malya Carmen  EP képviselőjelölt és a

 Közönség
Házigazda: Földi Áron
, önkormányzati képviselő
 

Kapcsolat:
Malya Carmen 20/661-7605; Schiffer András szóvivő, 20/940-28-59 
Földi Áron 20/3593428

www.lehetmas.hu

 


Think Big! Vote Green!

 

 

 

Az európai zöld pártok közös kampányfilmet alkottak, megtekinthető az angol és a magyar verzió. Támogassa szavazatával a Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös jelöltjeit június 7-én!

 

 

 

 

A Lehet más a politika (LMP) egy hosszú erjedés eredményeként ez év februárjában alakult párttá, hogy legfontosabb céljaiért, egy igazságosabb társadalomért, egy fenntarthatóbb világért, és a demokratikus részvétel lehetőségének kibővítéséért a politika legfelsőbb szintjein is harcoljon. Az LMP-ben több ezer olyan a közéletben aktív ember fogott össze, akiket nem érdekel a megélhetési politika, viszont van elképzelésük, tapasztalatuk arról, hogy akár helyi, akár országos szinten hogyan lehet egyről a kettőre jutni.  Ennek megfelelően az LMP a szűk érdekcsoportok helyett, a felelős, tenni akaró állampolgárokat akarja képviselni. Európai programunk középpontjában négy kulcstéma áll. 1) Mindenek előtt olyan Európát akarunk építeni, amely a globális válság idején is megóvja az évtizedes harcok nyomán létrejött szociális vívmányait. Ahol az oktatást, az egészségügyet, és a közösségi közlekedést nem lehet alárendelni az üzleti érdekeknek. 2) Olyan magyar vidékért akarunk harcolni, amely képes jó életminőséget, színvonalas közszolgáltatásokat biztosítani az ott élők számára, helyben tartja a földtulajdont, az aktív korúaknak munkát, a gyerekeknek pedig, esélyegyenlőséget teremt.  3) Olyan Európát akarunk, ahol vigyázunk a környezetünkre és az egészségünkre: ahol tiszta a víz és a levegő, vegyszermentes az élelmiszer, és összefogunk a klímaváltozás hatásainak csökkentésért. 4) Olyan Európát akarunk, amelyben Brüsszeltől a helyi önkormányzatokig a politika átláthatóbb, ellenőrizhetőbb és demokratikusabb, ahol a döntések nem az emberek feje fölött születnek, hanem aktív részvételük mellett.

 


 

 

 

A Lehet Más a Politika és a Humanista Párt közös EP-listája


1. Szabó Tímea

1976-ban születtem Budapesten. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végeztem, majd később a Harvard Egyetem jogi karán tanultam. Kezdetben öt évig újságíróként brit és amerikai lapoknak illetve hírügynökségeknek tudósítottam Magyarország jelentősebb gazdasági és politikai eseményeiről. Ezután a Harvard Egyetem jogi karához tartozó kutatóprogramhoz kerültem, először mint kutató, később mint kutatásvezető. Itt az ENSZ politikai szárnyának megbízásából fegyveres konfliktus-megelőzési stratégiákról, ill. sérülékeny csoportok védelméről folytattunk kutatásokat. 2001 nyarán három hónapig Pakisztánban dolgoztam az International Rescue Committee nevű civil szervezetnél, ahol többek között az afgán menekültek érdekérvényesítő képességét igyekeztem erősíteni a pakisztáni kormány politikájával szemben.
2001. szeptember 11. előtt egy héttel tértem vissza Bostonba, ahol a terrortámadást követően az afgán konfliktus rendezésével kapcsolatosan indítottunk kutatást. Az amerikai bombázások befejeztével Afganisztánba költöztem, és Kabulban egy ideig még a Harvard megbízásából az ENSZ afganisztáni missziójával dolgoztam együtt az új afgán kormány kapacitásfejlesztésén. Néhány hónappal később csatlakoztam a CARE International szervezetéhez, ahol egy országos emberi jogi felmérést vezettem, melynek eredményével európai és amerikai kormányoknál lobbiztunk jelentős sikerekkel.
2003 őszén hazaköltöztem, majd 2004 elején csatlakoztam a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig, fiam születéséig koordináltam a Menekült Programot. Napjaim jelentős részét jelenleg is Gergő fiammal töltöm. Szeretek túrázni, futni, biciklizni, evezni, síelni, és minden olyan sportot, amit a szabadban lehet végezni. Szeretek utazni, szeretem a hegyeket, a tengert, Afganisztánt, a finom borokat még finomabb sajtokkal, a jó könyveket, és szeretem a sok nevetést a családommal és a barátaimmal.


2. Ivády Gábor

Körmenden születtem 1973-ban. Pápán nevelkedtem – katonacsaládban – így nem csoda, hogy amióta az eszemet tudom, pilóta akartam lenni... egészen addig, amíg az orvosin ki nem vágtak (ma sem tudom, miért). Rövid katonai főiskolai pályafutás után „leszereltem” és a reklámszakmában helyezkedtem el, ahol 10 éven keresztül foglalkoztam médiatervek készítésével, olvasottsági, nézettségi adatok bogarászásával, médiahatékonysági elemzésekkel stb. 2001-ben elegem lett a szmogból és a sznobból, és elköltöztem Ivádra, ahonnét a feljegyzések szerint 700 éve minden ősöm származik. Azóta itt élek feleségemmel és két gyönyörű gyermekemmel.
2002 óta polgármester vagyok. Közben marketing végzettségem lett, majd művelődésszervező lettem, végül politológus. 2004 és 2005 között egy évig a Fidesz választókerületi elnöke voltam, majd erről a posztomról lemondtam, és a Fideszből kiléptem. A 2006-os választásokon az MDF színeiben mérettettem meg magam, de szoros kapcsolatom velük ezen kívül nem volt.
Mint aktív politikus immáron 6-7 éve küzdök a mindent körülvevő, populista politikai nihil ellen, amelynek minden áldott nap megisszuk a levét a vidéki kistelepüléseken (is). Igyekszem ötletekkel, akciókkal egyrészt lelket önteni a hozzánk hasonló érzésekkel bíró emberekbe, másrészt megmutatni mindenkinek, hogy Lehet Más a Politika, és kellő elszántsággal mindannyian képesek vagyunk tenni sorsunk jobbra fordításáért.

 

 

 

 

 

A Humanista Párt 1993 óta működik Magyarországon. Alapvető értékei az erőszak minden formája, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, a valós demokrácia melletti kiállás, és egy olyan gazdasági modell támogatása, amely mindenki számára hozzáférhetővé teszi a magas színvonalú oktatást és egészségügyi ellátást, valamint lakhatást. Tagjai vállaltan idealisták, akik azonban valós társadalmi küzdelmeket vállaltak fel, az utóbbi években például a társadalombiztosítása privatizációja elleni, a hajléktalan emberek jogai melletti, vagy Magyarország háborús részvétele elleni kampányaikkal.

 

 Parse error: syntax error, unexpected 'if' (T_IF) in /var/www/customers/vh-100002/web/home/shp/www.shp.hu/hpc/hozzaszolas_9g.php on line 4